Història

Un segle i mig d'història

L’aventura vital de tres famílies

Mas d’en Gil és el resultat de l’aventura vital de tres famílies al llarg de més d’un segle i mig. Tres etapes, tres moments successius, tres visions que han aportat a la finca una suma de qualitats excepcionals per a la viticultura, l’elaboració i el comerç de vi.

Francesc Gil, el fundador de la finca, encarna la intuició dels inicis i l’entusiasme pel progrés, tan pròpia del seu segle XIX. Els seus descendents aconseguiren mantenir el llegat i tenir cura de les bases per a que els següents propietaris, la família Barril, consolidessin a partir dels anys 1930 la qualitat agrícola i tècnica del mas, que rebatejaren com a Masia Barril. Amb idees avançades, amb il·lusió i esforç, amb la decisió capital d’embotellar vi, Rafael Barril Figueras i el seu fill Rafael Barril Dosset juntament amb Mª Magdalena Vicente Jordana fundaren “un nou Priorat a la manera antiga”.

El 1998, la família Rovira Carbonell compra la finca i en recupera el nom històric: lo Mas d’en Gil. És la materialització del somni de Pere Rovira, un dels grans professionals del vi del Penedès. Poc després, el 2000, surten al mercat els primers vins amb la marca Mas d’en Gil. La filla petita de Pere Rovira, Marta Rovira Carbonell, introdueix l’agricultura ecològica a la finca i actualment dirigeix l’empresa, amb el suport del seu pare i de la seva germana Pilar.

[timeline id=218]